Tvåstegs-verifiering med Authenticator

Konfigurera Authenticator

Authenticator  konfigureras från adressen:
https://aka.ms/proofup

(OBS! Använd en dator eller surfplatta, inte mobilen som du har appen i)

Saknas appen kan den laddas ner från Play butik

Skriv din SJ-epostadress och tryck på nästa
(Får du frågan om vilken typ av konto som skall användas välj Arbets- eller skolkonto)
Du tas nu till inloggningssidan för SJ Federation och din epost skall vara förifylld.
Skriv ditt lösenord till SJ-kontot och tryck på Logga in
Du får frågan Vill du hålla dig inloggad?
Tryck på Nej
”Mer information krävs” visas – Tryck på Nästa

Steg 1: Hur vill du att vi kontaktar dig:
Ändra till Mobilapp i rullistan
Välj: Få meddelande för avisering
Tryck på Konfigurera – Nu visas en QR-kod som skall scannas med mobilen

Starta Authenticator i mobilen
Svara OK
Lägg till ditt första konto: Tryck på +
Välj Arbets- eller skolkonto
Scanna qr-koden

I webbläsaren:
Tryck på Nästa
(”Mobilappen har konfigurerats för aviseringar och verifieringskoder.”) Tryck på Nästa

Steg 2: Kontrollera att vi kan nå dig på din mobila enhet
Godkänn i aviseringsfältet i mobilen eller öppna Authenticator

Steg 3: Om du skulle förlora åtkomsten till mobilappen
Ange ditt mobilnummer (står redan jobbnumret) Välj land?’
Tryck klart
Vill du lägga till fler mobiler, t.ex. din privata mobil?
Tryck på Konfigurera
Annars logga ut genom att klicka på ditt namn högst upp till höger och välj Sign out.

När du framöver loggar in i Office 365 utanför SJs nätverk behöver du bara öppna Authenticator-appen på din mobila enhet och trycka på ”Godkänn”.